BACK TO PROJECTS
Loading...
Project Type: Mechanical & Electrical Services
Contractor: Westgreen Construction
Client: Private Client
Value: £3.3 Million

Project Scope

This project involved the installation of mechanical and electrical services to a new build property on Avenue Road, London. Due to the historic nature of other properties on the street, it was essential that the work was carried out with the greatest of care. This was particularly important where the work impacted the fabric or structural integrity of the building.

The new building consisted of sub-basement, basement, lower ground, ground, first and second floors. The project also included a new mews house with ground and first floors at the rear of the garden. The properties were linked with an underground tunnel.

The works included:

CHP systems LTHW systems Underfloor heating
VRF comfort cooling Water treatment systems Domestic water systems
Gas installations Dry risers Above ground drainage
Automatic controls Heat recovery ventilation systems UV treatment
High-end sanitaryware fit out Swimming pool AHU and ventilation systems Sprinkler Systems
Leak Detection System Fire Suppression System Acoustic package
Water filtration systems Rainwater harvesting systems Electrical distribution equipment
Lighting circuits Lighting control and dimming Supply and installation of luminaries
Small power Fire alarm Security systems
Audio visual systems

The Priory Approach

We were involved early in the design process and helped develop the air-conditioning and ventilation design co-ordination; essential given the careful finish that this project required.

We installed a packaged air-cooled VRF condenser unit in a sunken plant area, within an acoustic enclosure. The mounted internal fan-coil units needed to be sympathetically incorporated into the new architectural finish, together with supply and return diffusers. Integrating grilles and diffusers into the architectural finishes also required careful drawing and planning of individual plenum arrangements.

As well as the importance of the finish, the design of the building meant there was limited space in which to route the services. We worked closely with the architectural design team to resolve this. By working to very tight tolerances in the ceiling voids we were able to maximise ceiling heights throughout the property.

“Priory is a great business, run by and supported by great people. I’ve enjoyed working with you in the past and look forward to new opportunities to do so again in the future.”

David Rodgers, Westgreen Construction